Even voorstellen…

Mijn naam is Thomas van der Burg

Met een lange loopbaan als sociaal psychiatrisch verpleegkundige nam ik in de zomer van 2014 op vakantie in Frankrijk het besluit om als zelfstandig professional aan de slag te gaan en op 1 november 2014 was ‘van Z naar A re-integratie’ een feit.

 

Ik zie het als een uitdaging om mensen die al langere tijd uit het arbeidsproces zijn te activeren en in beweging te brengen. Deze mensen ontvangen vaak al lang en intensieve begeleiding op psychisch gebied maar gebaseerd op oude diagnoses en behandelmethodes. Door nieuwe inzichten kan het ook noodzakelijk zijn om een ‘breekijzer’ te gebruiken om mensen terug naar de werkelijkheid te brengen. In deze rol zie ik mezelf graag terug omdat het vaak leidt tot verrassende resultaten.

Mijn naam is Kirsten Rooijmans

Jarenlang samen met Thomas gewerkt in de re-integratiebranche vanuit de GGZ, nu inmiddels samen met een mooi team samen trots op “van Z naar A”. Ik combineer de kennis vanuit mijn opleiding psychologie, jobcoaching, leefstijl en gezondheid coaching en de studie Small Business en Ondernemen, met mijn eigen ervaring.

Zelf heb ik namelijk ook ooit in de situatie gezeten dat ik heb moeten herstellen van energetische klachten en een auto ongeluk met blijvende klachten en heb ik moeten zoeken naar de “Kirsten 2.0” versie. Daarbij heb ik te maken gehad met rouwen om de dingen die ik niet meer kon, leren omgaan met mijn energie, leren accepteren dat het nu eenmaal niet altijd goed gaat en dat mag er ook zijn, grenzen bewaken maar juist ook opzoeken en vooral ook terug vinden waar mijn vlammetje van ging vlammen en daar weer energie uit halen en dat is gelukt! Met enthousiasme, humor, gelijkwaardigheid, maar ook directheid help ik graag bij het in gang zetten van verandering en het denken in mogelijkheden, weer regie pakken waar mogelijk en loslaten waar het niet anders kan.

“Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de zeilen aanpassen”

Mijn naam is Rianne Rewinkel

Als accountant begon ik mijn carrière in de financiële wereld. Een dynamische wereld vol werkdruk, deadlines en lange dagen. Vanaf 2015 kwam mijn leven (meerdere keren) door fysieke klachten op z’n kop te staan. Ik besloot om uit te zoeken wat mij écht gelukkig maakt en dat bracht mij bij Van Z naar A, als re-integratiecoach. Ik heb zelf de nodige stappen doorlopen, zoals het accepteren van klachten, het herontdekken van mogelijkheden en het hervinden van mijn passies. Mijn ervaring zet ik nu graag in om anderen te helpen bij hun eigen proces.

Met mijn opgedane kennis over en inzicht in persoonlijkheden, gedragsvoorkeuren, kernkwaliteiten en de daarbij behorende valkuilen kan ik je zelfinzicht versterken. En daarbij het begrip voor jezelf en voor anderen vergroten. Wie ben je? Wat kan je? Wat wil je? En wat heb je daarvoor nodig? Je zult mij leren kennen als een vriendelijk, enthousiast, empathisch en betrouwbaar persoon. Ik coach op een rustige, motiverende, adviserende en persoonlijke manier. Door te luisteren, begrip te tonen, ‘out-of-the-box’ te denken, aan te moedigen of juist af te remmen, begeleid ik je bij het behalen van je doelen.

Als je doet wat je leuk vindt, raak je pas echt gemotiveerd. 

Mijn naam is Sharon Lengkeek

Na 10 jaar gewerkt te hebben als manager in de modebranche, heb ik besloten om het roer om te gooien. Ik heb veel ervaring opgedaan in het coachen, motiveren en activeren van mensen. Ook het aanleren van vaardigheden zoals verkopen, beheren van een magazijn, omgaan met een kassa en de bijbehorende administratie, voorraadadministratie, promotie maken, communiceren met klant en collega en inrichten van een winkel behoorden tot mijn taken. Dit heb ik met veel plezier gedaan, alleen merkte ik dat mijn passie vooral lag op het gebied van coachen en begeleiden van mensen.

Ik leerde Thomas en Van Z naar A kennen en heb de keuze gemaakt om mijn coaching skills toe te gaan passen in de re-integratiebranche. Ik zie het als een uitdaging om de afstand tussen jou en de arbeidsmarkt, of de werkgever kleiner te maken en samen op zoek te gaan naar de juiste match of weg om je doelen te behalen. Momenteel volg ik een opleiding tot Jobcoach zodat ik mijn klanten na afronding ook kan coachen on the job. Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat alle zaken waar de klant tegenaan loopt op de werkvloer getackeld worden en hiermee het zelfvertrouwen te laten groeien en werknemersvaardigheden te ontwikkelen.

Mijn naam is Joost Lenting

Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de reclame, communicatie en marketing, had ik het punt bereikt waarop ik verandering in mijn leven wilde en nodig had, het roer moest om. De marketingwereld paste niet bij mij als persoon en toen ik ook nog de diagnose ADHD kreeg vielen een hoop gebeurtenissen in mijn leven op zijn plaats.

Via het UWV kwam ik in contact met van Z naar A re-integratie. Tijdens de gesprekken met Thomas werd het me duidelijk dat er iets moest veranderen in mijn leven, ik ben gaan onderzoeken wat ik echt wilde worden als ik groot ben en waar mijn talenten liggen. Ik wil met mensen werken, mensen helpen en echt iets toevoegen. Mensen ondersteunen in de zoektocht om hun eigen weg te bepalen en te vinden. Werk waar ik trots op ben en achter sta.

Mijn weg was uitgezet en ik ben weer gaan studeren (toegepaste psychologie). Ik heb o.a. vrijwilligerswerk gedaan bij de boei/GGZE waar ik mensen begeleidde en ik coach momenteel studenten met een functie beperking (autisme/ADHD) op de Fontys Eindhoven.

Tijdens het begeleiden en coachen van mensen maak ik o.a. gebruik van mijn eigen ervaringen en talenten om te komen tot wat jij echt nodig hebt. Ik maak regelmatig gebruik van visuele ondersteuning in de vorm van “tekeningen” om bijvoorbeeld verbanden duidelijk te maken en inzichten weer te geven. Ik teken dan bijvoorbeeld ons gesprek en werk oplossingsgericht.

Ik geloof in mensen, hun kwaliteiten, eigen kunnen en het goeds in ze en wil graag samenwerken om dat eruit te laten halen. Ik kan oprecht genieten van ieders zijn succes, groot of klein.

Mijn naam is Loek Philippart, zesenzestig en gepensioneerd.

Re-integreren gaat het makkelijkste als je weet wat je wil. En juist dat is cruciaal voor succes. Sinds oktober 2017 ben ik actief als re-integratiecoach bij Van Z naar A. Na vele jaren als arbeidsdeskundige te hebben gewerkt -bij het UWV en als zelfstandige- kan ik sinds mijn pensionering mijn opgedane kennis, contacten en ervaring inzetten om onze mensen naar een passende baan te begeleiden. Dat wil voor mij niet zeggen dat ik hen op een presenteerblaadje geef wat dat precies moet zijn. Juist het intrinsieke proces om uit te vinden wat je wil, wat bij je past, waar je gelukkig van wordt en wat haalbaar is, is essentieel in het vinden van het juiste werk. Daar wil en kan ik een waardevolle bijdrage in leveren. Hierbij staan niet de regels en het proces, maar het slagen van onze mensen centraal.

Mijn naam is Wilbert Linders

Ik ben getrouwd en wij hebben samen 9 kinderen en inmiddels 7 kleinkinderen

In de jaren ’70 opgeleid tot psychiatrisch verpleegkundige. Hierna een carriere switch gemaakt en 20 jaar actief geweest bij de Koninklijke marechaussee met als laatste functie hoofd-personeelszaken. Ik ben Uitgezonden geweest naar missie-gebied en dus een militaire veteraan. Politiek ben ik actief geweest en jarenlang heb ik voor diverse vakbonden gewerkt.

Vrijwilligerswerk begrijp je pas wanneer je zelf actief bent. Als voorzitter van Stichting Hokazo te Uden Dierenasiel, – ambulance en pleegzorg kittens, durf ik best te stellen dat ik erg trots ben op onze 175 medewerkers die heel veel goeds brengen voor het dierwelzijn in de omgeving Uden, Boxmeer, Cuijk, Sint-Anthonis, Bernheze, Sint-Michielsgestel, Meierijstad.

Verder heb ik nog wat maatjesprojecten welke ik met veel liefde plezier organiseer. Ook in de strijd tegen eenzaamheid en mensen die tussen wal en het schip zijn gevallen op het gebied van PTSS begeleid ik.

Toch werd het weer eens tijd dat ik me echt ging roeren binnen de arbeidsmarkt. Ik kwam bij Van Z naar A re-integratie in contact met Thomas van der Burg. Door de klik en mijn brede ervaring, mocht ik vanaf februari het team komen versterken. Ik ben een mensen-mens en weet dat iedereen uniek is, waardoor ook de begeleiding daarop afgestemd dient te worden.

Mijn naam is Martin Radecki

Doordat ik zelf te maken kreeg met de sociale wet- en regelgeving als Pools immigrant in Nederland, ontstond bij mij de behoefte om anderen in deze problematiek te begeleiden en te helpen. Door mijn tweetalige opvoeding en werkzaamheden in verschillende branches, met het daarbij horende contact met collega’s, heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van Poolse immigranten in de Nederlandse samenleving. Mij werd duidelijk met welke problemen zij te maken kregen. Die vraag naar ondersteuning vanuit de Poolse populatie in Nederland, heeft mijn besluit een bemiddelingsbureau voor deze doelgroep op te richten, een vaste vorm gegeven. Enkele jaren geleden kreeg ik de mogelijkheid werkervaring op te doen binnen de re-integratiesector. Daar heb ik veel geleerd over coaching en heb ik inzichten en vaardigheden kunnen ontwikkelen, waardoor ik in staat ben, mensen op een adequate en effectieve manier te helpen. Een nauwe samenwerking met specialisten, op het gebied van psycho-diagnostisch en arbeidsdeskundig onderzoek, biedt mij mogelijkheden mijn cliënten snel en effectief te helpen.

Mijn persoonlijkheid kenmerkt zich door daadkrachtigheid en transparantie in communicatie. Ik ben een teamplayer en in staat vraag en aanbod snel bij elkaar te brengen. Doordat ik zowel de Poolse als Nederlandse taal machtig ben, kan ik fungeren als tolk. Als intermediair kan ik langdurig werklozen begeleiden op weg naar een baan.

Mijn naam is Angelique

Na mijn studie Personeel en Arbeid ben ik gaan werken als intercedente bij diverse uitzendbureaus. Daar leerde ik wat netwerken is, hoe belangrijk het is voor een werkgever om goed personeel te hebben en van de andere kant hoe belangrijk het hebben van werk voor iemand kan zijn. In deze commerciële sector miste ik het “menselijke” aspect; het werken voor en door mensen. Daarna maakte ik een switch naar de re-integratiesector. In deze sector kon ik bezig zijn met mens en arbeid op een unieke manier. Rekening houdend met iemands achtergrond en/of beperkingen. Puur kijkend naar de mens, er uit halen wat er in zit! Mensen leren denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Mijn werkervaring heb ik opgedaan binnen diverse gemeentes, loopbaanadvies en re-integratiebureaus.

Ik volgde een opleiding psycho-sociaal werk en specialiseerde mij in psycho-pathologie om kennis op te doen van diverse psychische ziektebeelden. Dit laatste heeft mij onder andere geleerd dat ieder mens anders is, uniek op eigen wijze. Geen enkele benadering zal het zelfde zijn, iedereen verdient een stukje persoonlijke aandacht.

Mijn naam is Olivier Steur

Na het afronden van mijn studie in 1988 ben ik de wereld gaan ontdekken en heb aan diverse beroepen geproefd . Zo heb ik o.a. enkele jaren met veel plezier als kok gewerkt ,om tot de conclusie te komen dat mijn bezieling ligt in het werken met mensen. Ik heb gewerkt bij het COA, GGZ ‘s Hertogenbosch , buro Maks en werk nu als ZZP`er voor Van Z naar A re-integratie .

Mijn stijl is bevragend, activerend, inspirerend, zonder oordeel mensen zien en waar nodig confronterend. Ik ben een echt mensen mens en hou van gezelligheid en sport en activiteit. Wat ik ook in de begeleiding en coaching inzet.

Elk traject is uniek. Het geeft me energie om samen met de klant het traject vorm te geven en de klant het beste uit zichzelf te laten halen. In gesprek , door middel van coaching de mensen hun eigen oplossingen te laten ontdekken, zo verder te helpen en tot een succesvol traject te laten komen. Ook als dit niet via de gebaande paden gaat. Werken bij van Z naar A, een organisatie die ook buiten de vaste kaders kijkt past daarom perfect bij mij.

Mijn naam is Valerie Fangman

Als psychologe (msc) heb ik me verder geschoold in de (creatieve) coaching en verdiept in het Boeddhisme. Ik hou ervan buiten de kaders te kijken en in mogelijkheden te denken. Een aantal jaren geleden heb ik met veel plezier in de Re-integratie gewerkt met Thomas en Kirsten. Hierna heb ik gewerkt als behandelend psycholoog binnen een GGZ instelling. Hierin heb ik veel geleerd, maar ik miste het werk als re-integratie consulent enorm! Ik ben blij dat ik weer aan de slag ben in deze sector. Mensen in hun kracht helpen, hen weer laten geloven in eigen kunnen,  motiveren en in beweging krijgen, daar ligt mijn passie en daar krijg ik het meeste energie van.

Mijn naam is Anneke

De ervaringen in mijn leven is de inspiratie voor mijn manier van begeleiden. Ik heb geleerd dat het niet uitmaakt hoe vaak je valt, maar dat het uitmaakt of je blijft liggen of weer opstaat. Mijn houding is open en zorgzaam, ik heb een creatieve manier van begeleiden die vooral intuïtief gevoed word. Ik heb een groot inlevingsvermogen en een zachtaardig karakter maar weet op de juiste momenten de focus te leggen op praktisch handelen. Ik benader ieder mens gelijkwaardig en ben er van overtuigd dat zodra je mensen in hun kracht zet ze bergen kunnen verzetten. Ik begeleid een wandelgroep voor onze deelnemers, en ga een opleiding volgen om Mindfullnes en Meditatie in te kunnen zetten als onderdeel van een bestaand begeleidingstraject. Ik richt me vooral op groepsactiviteiten binnen de organisatie.

’Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’’
Pipi Langkous