Selecteer een pagina

Re-integratie
Wanneer u bent uitgevallen op uw werk en u ontvangt een uitkering, is het in veel gevallen mogelijk om een re-integratietraject aan te gaan. Van Z naar A begeleidt u bij het vinden en behouden van werk. In samenwerking met het UWV of gemeente gaan wij samen met u op zoek naar een passende betaalde baan. Dit doen wij door een actieve aanpak, coaching, begeleiding en training. De focus ligt op het vinden van perspectief en mogelijkheden, kwaliteiten en valkuilen ontdekken en daarbij een passende functie vinden. We coachen en trainen in het ontwikkelen van sollicitatievaardigheden en gebruiken ons netwerk om het einddoel te realiseren.

Werkfit
Het UWV of de Gemeente kunnen een Werkfit traject (voorheen Sociaal Activeringstraject) voor u inzetten, om de afstand tot de arbeidsmarkt voor u te verkleinen. Dit is een voortraject voor een traject gericht op betaalde arbeid. In dit traject ligt de focus altijd op uw persoonlijke ontwikkeling, maatschappelijk participeren en kan een start gemaakt worden met het verbeteren van sollicitatievaardigheden.

Een bestemming is nooit een plaats,
maar eerder een nieuwe manier van denken

Outplacement
Wanneer u uw baan dreigt te verliezen wegens reorganisatie, een onoplosbaar arbeidsconflict of het vastlopen binnen uw loopbaan bij uw huidige werkgever kan deze een Outplacement traject voor u inzetten. In dit traject is ruim aandacht voor verwerking van het verlies, maar het staat altijd in het teken van nieuwe kansen en mogelijkheden. Er wordt zelfonderzoek gedaan en er worden nieuwe loopbaankeuzes gemaakt. U krijgt professionele coaching en training in onder andere sollicitatievaardigheden en het netwerk van Van Z naar A wordt ingezet om een nieuwe baan te realiseren.

Jobcoaching
Wanneer het is gelukt om een passende baan te vinden, begint het echte werk. Nu begint een periode waarin u zichzelf op de werkvloer gaat ontwikkelen. Van Z naar A biedt coaching aan door erkende jobcoaches die u begeleiden tijdens het inwerkproces op de werkvloer, stelt samen met u ontwikkeldoelen op en zorgt dat u op termijn het werk zelfstandig kan behouden. Ook kan de jobcoach wanneer nodig een rol innemen van communcator tussen werkgever, collega’s en u zelf. Het kan prettig zijn om ook de omgeving te coachen of voorzien van informatie om de werkplek zo in te richten dat arbeid vol te houden is en dat er duidelijke communicatie is over verwachtingen en wensen van beide partijen. De begeleiding is persoonlijk, op maat en resultaat gericht.